Ultimate magazine theme for WordPress.

Вижте невероятната съдба на първия Мистър България Мартин Маринов

0

- Advertisement -

Мартин Маринов, първият Мистър България, вече е на 52 години, но все още пази форма и има стегнато тяло на спортист, видя mister.

Той е избран за най-красивия мъж у нас през 1993 година, а на конкурса се явил на шега. „Бях на 25, женен, и съпругата ми Дарина беше родила сина ни Георги. Жена ми тогава прочела на някакъв плакат, че ще има такова състезание и ме нави да се явя на него.“, спомня си той.

Мис България 1993 Мартин маринов

Явили се около 30 души, които трябвало да минат няколко кръга, като при миските. След победата си се явил на Мистър Европа. В Европа се класирал шести-седми, не успял да стигне до финала.

Трябвало да се яви и на Мистър Свят, но тогава вече бил започнал сезонът в неговия спорт – кану-каяк. И предпочел кариерата на спортист пред модния подиум. С жена си са заедно буквално от деца – тя е била на 13, той на 16, когато се срещнали.

През 2001 година отишъл в Австралия, но загубил форма, тъй като 3 години не тренирал нищо. Животът му там не бил лек, тъй като му се налагало да издържа сам цялото си семейство.

„Работата ми беше да режа кожа за шапки. Спортът там го броят за хоби и за него само харчиш“, разказва той. Когато тръгнали за страната, нито той, нито жена му говорели езика. Наложило им се една година да ходят на училище, за да научат английски.

С много труд успели да си купят няколко имота там, които днес дават под наем. Успял да стане старши треньор на националния отбор по гребане на Австралия, но и там влязъл в конфликт с ръководството и закрили позицията му. През годините той предлагал да работи безплатно за България, но отклонили предложението му, пише Галерия.

Преди две години след конкурс е избран за технически директор в Международната федерация по кану-каяк в Швейцария.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече