Ultimate magazine theme for WordPress.

АЛЧНОСТ! Азис на война за 50 кила злато на баба Станка

0

- Advertisement -

Чалга певецът искал да гушне 20 килограма от съкровището на гледачката

Алчният Азис е на нож с родата си. Истинска война пламна между наследниците на прочутата врачка баба Станка. Колоритната ромка се спомина внезапно преди няколко месеца. Оказа се обаче, че бабата на Василка е оставила солидно наследство на фамилията.

Типично според циганските традиции и обичаи, ясновидката трупала злато, а след смъртта й станало ясно, че е успяла да скатае над 50 кила от скъпия метал.

Прочутата гледачка оставила истинско съкровище

Сега заради наследството Азис и останалите от клана са се хванали гуша за гуша, коментират в Констинброд, където баба Станка живееше няколко десетилетия. Изпълнителят настоял да вземе 20 кг. от общо 50-те кила благороден метал, останал като наследство от прословутата ясновидка, защото бил любимият й внук.

Златото било под формата на пръстени, гердани, гривни, брошки и ювелирни предмети, които Станка получила от свои клиенти, останали доволни от услугите й. Имало и синджири и плетени гривни, които врачката купувала, за да „обърне“ парите.Освен скромните 20 лева за гледане, които вземала до последните дни от живота си, старицата не отказвала злато. Цялото богатство било скрито в сандък, в онази част от къщата в Костинброд, която бабата обитавала сама.

Имане

Приживе никой не смеел да барне имането й, защото било 100% сигурно, че Станка ще го разконспирира и накаже по всички правила на мешерето. За лютия й характер се носели легенди в цял Констинброд. Единственият човек, на когото старицата прощавала белите, бил Азис.

Затова поп фолк изпълнителят и майка му Гергина настоявали да вземат общо 20 килограма от златото. Останалите 30 кила трябвало да се поделят между другите четири деца на врачката и техните наследници. Това нажежило атмосферата в семейната къща до краен предел. Не минавало и ден, в който членовете на многолюдната фамилия да не се карат и заплашват – като се започне с черномагьосничество и се стигне до мутри.

От всички най-много страдал съпругът на популярната гадателка. Дядото на Азис нямал претенции за златното имане на половинката си, нито пък се интересувал от банковите й сметки. Олелията в дома го просълзявала и се случвало да плаче с часове, седнал на инвалидната си количка. Той се молел на Бог да въведе ред в караниците, дори викал духа на Станка на помощ, но проблемът така и не се разрешавал.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече