Ultimate magazine theme for WordPress.

Кинолегендата Иван Иванов пребори рака: Кеф ми е, че съм жив!

0

- Advertisement -

Бившият секс символ на родното кино Иван Иванов е успял да надвие рака, с който се бори от 10 години, научи „Уикенд” от негови колеги. От 14 години звездата от култовите филми „Комбина”, „Лавина” и „Всичко е любов” живее в отшелничество в панагюрското село Оборище в малка селска къща. Там, сред природата, 68-годишният актьор се е отдал на здравословен начин на живот. Именно благодарение на него любимецът на публиката от филма „Всичко е любов” се чувствал в кондиция.Според прогнозите на лекарите, след като е прескочил критичните 5 години, вече смело можел да твърди, че той е надвил болестта. В знак на благодарност към Света Богородица, която чула молитвите му за изцеление, актьорът подарил на местната църква „Преображение Господне” дървен кръст.


„Щастлив съм тук, на село. Кеф ми е, че съм жив. По-голямо чудо от това няма”, философствал пред съселяните си звездата от 80-те години на миналия век. В началото те трудно разбирали философските му размисли за живота и смятали, че говори неразбрано, за да се надува. После свикнали с чепатия му характер. Днес той е сред най-почитаните хора там.


През 2005 г. Иванов си купил селската къща и оттогава се настанил трайно в китното селце. След като се пенсионирала, при него се преместила и съпругата му – актрисата от театър „София” Петя Силянова. Пътувала до Пловдив и София само когато има репетиции и представления. От дъжд на вятър се мяркал и по-малкият му син Стефан, по-известен с рапърския си псевдоним Wosh MC и победител в „Биг Брадър” през 2018 г. По-големият Георги, който е от първия му брак с медицинска сестра и е адвокат, идвал по-рядко заради ангажиментите си в районния съд. Понякога го навестявали и по-млади негови колеги. Сред най-близките му приятели са колоритната Милица Гладнишка и половинката й Иван Велчев.


Лекарите открили карцином в устната кухина на кинозвездата още преди 10 години. Направили му няколко операции, а през годините ту се подобрявал, ту състоянието му критично се влошавало. Преди 3 години например Иван Иванов бе драстично отслабнал и престоя цял месец в болница. След това обаче си стъпи бързо на крака. Лекарите определят изцелението му като малко чудо. Самият той обаче смята, че е надвил зловещата болест заради това, че се е изолирал от злобата в столицата и е потърсил уединение в пълна хармония с природата. „Селският живот е истински благодат”, смята Иван Иванов.
Актьорът силно вярвал, че ще се изцери с помощта на природни илачи и билки и липсата на стрес. Стараел се да не пада духом и пишел стихове. Общувал си предимно със съседите си, а най-често компания му правела комшийката му баба Вера Чернева, с която заедно членували в църковното настоятелство в селския храм.


„Той нито пие, нито пуши. Кара си моторчето и колата. Пише си в една тетрадка. Само плодове и зеленчуци яде, позаслабнал е, но е много дисциплиниран”, одумват го съседите му. Съселяните му знаели, че се бори с коварната болест и макар че рядко го виждали в селския магазин, се молели да оздравее. Иван Иванов гледал няколко кози в двора на къщата си и така хем се грижел за тях и имал някакво занимание, хем те му се отплащали с домашно мляко. Актьорът бил доволен, че домашните му любимци не пострадали при чумната епидемия, защото щяло да му бъде жал да ги жертва.
Освен малкия обор с животни, Иван Иванов стопанисвал двор с много цветя и овощни дървета. Сам прекопавал двора си и засаждал плодове и зеленчуци. Там, в усамотение, той се наслаждавал на тишината и спокойствието. До момента звездата от „Комбина” има издадени няколко книги със стихове, разкази и размисли за живота. Заради продължителната битка с болестта, актьорът е драстично отслабнал. Тежал не повече от 70 кг. Интелектуалецът, по когото в миналото въздишаха хиляди ученички, вече почти няма коса, затова не искал да се показва публично.


„Оставете ме, не съм звезда. Кой ме помни мен, а и има ли смисъл да ме помни?” С тези думи Иванов отклонява всички покани за интервюта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече