Ultimate magazine theme for WordPress.

Топ ченге пред Mister.bg: Брендо като манекен в Лозенец!

0

- Advertisement -

Издирваният от Интерпол Евелин Банев пуснал брада, крие се зад очила с бутафорни диоптри

БГ бандитът от световна величина Евелин Банев бил засечен преди два дни край своя морски комплекс в бургаското с. Лозенец! Новината сподели само пред репортер на Mister.bg топ ченге, което активно работи по казуса „Брендо”.

Мафиотът, пред когото треперят гангстерите по цял свят, се дегизирал по последна мода заради Интерпол, откъдето го издирват вече четвърта година, обясни криминалистът.

Биг босът е забелязан близо до своето морско бижу „Оазис“

„Получихме сигнал от шпиони в ъндърграунда, че Евелин Банев е забелязан край „Оазис” в бургаското село Лозенец. Не е тайна, че баровският курортен комплекс е негово притежание. Биг босът купи крайбрежната ивица от бащата на поппевицата Белослава – д-р Борислав Стоянов в началото на 90-те години и вложи над 30 млн. евро в построяването му”, разкри нашият информатор.

Според информацията на МВР Брендо е пуснал дълга брада, съвсем в крак с модата. За да е завършен макиажът, спряганият за „кокаинов крал” тополовградчанин е поставил на лицето си очила с бутафорни диоптри. Новината, че страшилището, се е завърнало, макар и инкогнито, предизвикала буря в подземния свят.

„Много хора се страхуват от него, защото се опитаха да му се бъркат в делата, докато беше в немилост. Сега се опасяват, че Брендо може да занули дълговете им”, коментира топ ченгето.

През лятото на 2019-а Интерпол пусна втора снимка на Евелин Банев в своята интернет страница за издирвани лица. Тогава стана ясно, че един от най-големите играчи в бизнеса с кокаин по света е роден в Бургас, а не в Тополовград.

Негови авери разкриха, че през 60-те години на миналия век майка му Добрина живяла на семейни начала с бургазлия. По-късно обаче двамата се разделили и невръстният Евелин се преселил в Тополовград, която родителката му си намерила мъж от града.

От втория брак майка му ражда втория си син – Симо Карайчев. Доведеният брат на Брендо днес е дясната ръка на укриващия се от правосъдието кокаинов трафикант и движи туристическата му империя.

Последната мълва за Банев гласеше, че се спотайвал в Грузия в село близо до пристанищния град Поти на Черно море. Тук бандитът се подвизавал под името Темури, ходел отново дегизиран с брада и шапка.

На всяко тримесечие пътувал с фалшив паспорт с ферибота до Варна, откъдето необезпокояван минавал рехавия граничен контрол на морската гара, а оттам се придвижвал към Бургас, където живее част от фамилията му. Стигал и до София, където под охрана живеят съпругата му Моника Добринова и дъщеря му Лара.

Кокаиновият крал бе осъден окончателно на 6 г. затвор от Върховния касационен съд (ВКС) за участие в престъпна група за пране на пари през 2018 г. У нас делото му продължи 12 г. Разследването започна през 2006 г. 4 години по-късно то влезе в съда.

Според апелативния съд Банев заедно с брат му и убития му през 2005 г. баджанак Констатин Дишлиев действали като група за пране на пари от 17 октомври 2002 г. до 30 май 2005 г. Дейността им се простирала в България, САЩ, Британските Вирджински острови, Ирландия, Австрия и Швейцария. Те са превеждали суми от по няколко хиляди до милиона евро в различни сметки в чужбина към „Прайвът файнънс юниън“.

В началото на 2017 г. Брендо  получи задочно окончателна присъда в Румъния от 10 г. и половина затвор за внасяне на кокаин. Властите в Букурещ поискаха веднъж екстрадиция на Брендо. През 2014 г. обаче апелативният съд в София отказа, тъй като от Румъния не изпратиха надлежни документи за какво точно искат предаването на Брендо. Друг мотив, с който съдът отхвърли искането, бе, че срещу него се води дело у нас, което е с приоритет.

През юли 2013 г. Брендо получи 20 г. затвор на първа инстанция от съда в Милано по т. нар. афера „Кокаинови крале“. Присъдата бе потвърдена от апелативния съд в Милано година по-късно. Чрез aдвокатите си Брендо обжалва пред касационния съд в Рим.

След нов тур между съдебните инстанции през септември 2018-а върховният съд на Италия потвърди 20 г. затвор за Кокаиновия крал.

Развръзката дойде, когато тарторът на ъндърграунда се сдоби с присъда в България и трябваше да бъде въдворен в килията. Тогава нашите власти с „изненада“ научиха, че Евелин Банев – Брендо е изчезнал безследно, точно като „колегите” му Пламен Галев и Ангел Хрисов – Братя Галеви.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече