Ultimate magazine theme for WordPress.

Откриха Музей на махмурлука

0

- Advertisement -

Ако изпитвате затруднения да си спомните какво е станало в предишната нощ на пиянство, вероятно Музеят на махмурлука в Загреб е за вас, пише АФП. „Искахме да съберем предмети, с които хората се събуждат без да знаят как са попаднали при тях“, казва 24-годишната Роберта Микелич, която открива музея заедно с приятеля си Рино Дубокович.

Засега Музеят на махмурлука, за който собствениците твърдят, че е единствен по рода си, ще се съсредоточи само върху забавната част на пиянските истории. Следващият етап от развитието му е да обърне внимание на опасностите от прекаляването с алкохола и изпадането в безпомощно състояние.

Предметите, с които са се събуждали пияни хървати, сред които има неща като пътен знак „стоп“ и саксия със странно растение на точки, са разположени безразборно в няколко стаи и символизират зиг-заг траекторията, по която почерпените се прибират от бара към дома.

Има и черна дъска, на която посетителите могат да допишат изречението „Аз се събудих с…“, като споделят своя пиянска история.

Някои вече са дали своя принос, като има посетители които споделят, че се събудили с бившия си партньор, необичайно много тикви, две бездомни кучета и други.

Идеята за откриването на музея дошла на Роберта и Рино, след като техен приятел се напил и се събудил с педал от велосипед в джоба, за който нямал обяснение.

„Ако се събудиш на терасата на старчески дом в Холандия, знаеш че си прекарал добре“, пише един българин на дъската за споделяне на пиянски истории.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече