Ultimate magazine theme for WordPress.

Веган презервативи са хит на пазара в Германия

0

- Advertisement -

Веган манията се пренесе и на полето на плътската любов. На немския пазар плъзнаха иновативни веган презервативи, съобщава Би Би Си.

Въпреки че цената им е висока, търсенето е голямо. Брандът Einhorn е на пазара от 2015 г. и предлага еко-презервативи, в чийто състав няма компоненти от животински произход.

Каква е разликата със стандартните продукти от този вид?

В направата на обикновените презервативи се използва млечният протеин казеин, който е вреден за човешкия организъм, но затова пък има свойството да омекотява гумата. За разлика от тях  екопрезервативите се изготвят от натурален еколатекс със смазка от растителни съставки.

Презервативите са опаковани в хартия, която подлежи на рециклиране.

Въпреки че това е все още неразработен пазар, създателите на продукта твърдят, че преобладаваща част от потребителите им са хора на възраст между 20 и 40 години, при това 60% от купувачите са жени.

Цената на веган-презервативите е по-висока – 7 броя струват 6 евро. Въпреки това търсенето им е голямо. През миналата година немците са изкупили почти 5 милиона кондоми. Част от приходите се отделят за възстановяване на горите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече