Ultimate magazine theme for WordPress.

Как да познаем калпавия фитнес треньор (Полезни съвети от практиката)

0

- Advertisement -

Какво ще изберете, ако пред вас има нелек избор: да забравите за спорта или да тренирате с лош треньор? Ако помислите малко, отговорът е очевиден – и в двата случая резултатът ще е един и същ. Действията на некомпетентен специалист рано или късно водят до това, че любителят спортист се отказва от тренировките поради травми или липса на мотивация. Ако доловите някой от тези признаци, то пред вас има ужасен треньор. Бягайте!

1. Смартфон – основният тренажор Каквото и да правите, то не е достатъчно, за да вдигне треньорът очи от смартфона си или пък да прекъсне разговор с колеги.

2. Най-добрият сред най-добрите Ако постоянно ви разказва, че той е най-добрият сред най-добрите, че неговите колеги нищо не разбират и т.н., пред вас е човек, който няма нужните качества, за да реализира вашите цели.

3. Този, който гони целта с всички средства Лошият треньор, забелязвайки прогрес у своя клиент, неадекватно увеличава натоварването му. Той решава да стигне до резултатите по-бързо и да потупа егото си за блестящите методики. Такъв треньор не мисли обаче за индивидуалните физически особености. Грозят ви преумора и травми.

4. Тренира, но не тренира Т.е. тренира другите, но не тренира самият той. Често спортисти, които са приключили кариерата си, се отдават на треньорска дейност, напълно забравяйки да продължат да поддържат своята физическа форма.

5. No pain — no gain Няма болка – няма резултат! Сигурно сте чували тази фраза. За да не я чуете от устата на треньора ви, когато лежите със сърдечен пристъп след поредния спринт, избягайте навреме от него.

6. Не ме интересува ти какви ги мислиш! Ако треньорът пренебрегва вашите коментари и житейски обстоятелства, винаги казва, че той знае най-добре, сбогувайте се с него.

7. Колко си сладък! Колко си сладка! Такъв треньор се бои да ви дава команди. Едва ли не ще ви донесе поничка в залата. Той е срамежлив, истинска противоположност на треньора-садист. Като във всичко в живота, необходимо е да има мяра. Една златна среда. Избягвайте крайностите и при избора на треньор. С един истински наставник трябва да можете да говорите леко и комфортно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече