Ultimate magazine theme for WordPress.

9 скъпарски яхти на руски олигарси (Снимки)

0

- Advertisement -

В света има много богати хора. Състоянието им стотици хиляди пъти превишава спестяванията на повечето обикновени граждани. Тези хора имат възможността да си позволят абсолютно всичко, включително разкошна яхта.

Ето как изглеждат яхтите на едни от най-богатите хора на планетата.

1. EclipseСобственик: Роман Абрамович
Длъжност: директор на Сибнефт и ред други големи компании

Струва около 1,1 млрд. долара. Дължината на плавателния съд достига 163 метра. Има кино, салон за красота, две площадки за хеликоптери, басейн, бална зала и бронирана спалня за олигарха.

2. OmarСобственик: Алишер Усманов
Длъжност: основател на USM Holdings

Струва 600 млн. долара. Този 110-метров кораб може да приеме 21 гости. Тук ще ви предложат всичко, за което душата ви копнее. Има площадка за хеликоптер, спортна зала, басейн и ресторант.  

3. АСобственик: Андрей Мельниченко
Длъжност: основател на компаниите Еврохим, СУЕК и СГК

Яхта с лаконичо име. По официални данни струва само 390 млн. долара. Една от най-големите и бързите в света. Знае се, че отвътре е луксозно оформена. Само дръжките на вратите на тоалетните струват по 40 000 всяка.

4. SereneСобственик: Юрий Шефлер
Длъжност: ръководител на SPI Group

Струва 300 млн. долара. За тази седемпалубната яхта не се знае почти нищо. Общата й площ възлиза на 4500 мАч. Разбира се, че има къде да кацат хеликоптери.

10 малки крайбрежни градаОт малък остров без автомобили или крайбрежно село, достъпно само с разходка на мили от дюни – тези места са задължителни за посещение

5. PalladiumСобственик: Михаил Прохоров
Длъжност: акционер, бивш президент на инвестиционния фонда ОНЕКСИМ

Яхта Palladium струва около 200 млн. британски лири. В нея има 8 каюти за 16 гости, както и огромен гараж.

6. LunaСобственик: Роман Абрамович
Длъжност: директор на Сибнефт и ред други големи компании

Още една яхта на Абрамович на цена 175 млн. долара. Повече прилича на кораб. Разполага с басейн и площадка за хеликоптер. Какво има вътре може само да гадаете.

7. ICEСобственик: Сулейман Керимов
Длъжност: основател на холдинга «Нафта Москва»

Точната цена на този плавателен съд не е известна. Оценява се обаче на 150-175 млн. долара. Способна е да обслужва 27 човека, като 14 от тях са гости. Известно е, че корабът разполага с иновативна система за понижаване на шума и вибрациите.

8. Le Grand BleuСобственик: Евгений Швидлер
Длъжност: шеф на Millhouse, LLC

Корабът на Швидлер струва около 100 млн. долара. Може да побере 20 гости при общо 35 човека на борда. На яхтата има площадка за хеликоптер и място за прикрепване на две по-малки платноходки. Преди време тази яхта бе собственост на Роман Абрамович.

9. DilbarСобственик: Алишер Усманов
Длъжност: основател на USM Holdings

Яхтата на Алишер Усманов е наречена в чест на неговата майка. Струва около 100  млн. долара и е създадена, за да му позволи да практикува любимите си водни спортове. Истинско чудо на съвременно корабостроителство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече